Ugrás a fő tartalomra

Év eleji vegyes

Lehet a cím akár egy januári kerítésszaggató is, de most éppen nem a pályinka jár az eszemben. Illetve hogy ezt leírtam már igen, de fizikai valójában nem fog, mert szerencsére most nincs is a közelemben ilyesfajta nedű. Még szerencse, mert ha lenne is, már nem lenne. :-))) Mondhatni a világban csak két dolog tud nyomtalanul elillanni - a gondolatok és a pálinka...
Na de komolyodjunk!
Rögtön hazudok, mert az első kép a tavalyi utolsó. Csak átcsusszant az önkényesen kialakított időmérési fordulópontunkon.
A nógrádi táj az nógrádi táj...

Felhőkért viszont bárhová érdemes égre tekinteni. Hát még ha ilyen csudi irizálást látni, mint a kép felső harmadában!
 
Vagy éppen madarakért...


Nem éppen az én műfajom, fény sem volt, mondhatni szárnybontogatás részemről... De még az sem. Csak elkattintottam, ha valaki közel szállt. Csip-csip. :-)
...vagy közel volt éppen a földön. Vagy a vízen. Áh... Földön, vízen, levegőben... Mindenütt ott vannak ezek a fránya madárkák. :-)




Na ha már szóba került... Igaz itt a képi megjelenés és annak minősége hulla-nulla, de ez akkor is egy tök jó kis mámoros pillanat volt. :-)


Egy kis Zagyva áradás Hatvanból:



...after:


A havas Mátra is adja azért!






Kapta az ívet az öreg, de hát bírja, bírnia kell a strapát!


 
Erőtlen próbálkozás a ZTF üstökössel. Remélhetőleg pár napon belül lesz megfelelő ég, és akkor próbálok valami rendesebb fotót is készíteni, mert ez maximum a dokumentum jelleget karcolja, de annak is gyengus.